Ajankohtaisia asioita

Haluatko pysyä kärryillä Psytyn tapahtumista ja muusta toiminnasta?
Liity sähköpostilistallemme!
Webinaari 25.5.2023. Jeffrey Guss: Psychoanalytic Perspectives on Psychedelic Therapy 11.05.2023

Mitä psykedeelit voivat tarjota eksistentiaalisten kriisien käsittelyyn? Millaisia yhtäläisyyksiä on psykoterapialla ja shamanistisella parantamisella? Miten psykoanalyyttiset näkökulmat voivat rikastuttaa ymmärrystämme psykedeelistä? Näiden kysymysten äärellä ollaan torstaina 25. toukokuuta klo 18.00, kun muun muassa henkeä uhkaavien sairauksien tuottaman eksisentiaalisen ahdistuksen psilosybiiniavusteista hoitoa käsittelevässä tutkimuksessa työskennellyt psykiatri, psykoanalyytikko, tutkija ja opettaja Jeffrey Guss pitää Zoom-esitelmän “Psychoanalytic Perspectives on Psychedelic Therapy”.

Esitys käynnistyy kuvaamalla psykedeelisiä kokemuksia muualla kuin psykoterapian kontekstissa, ja pohtimalla yhtäläisyyksiä psykoterapian ja shamanistisen parantamisen välillä. Sitten käsitellään psykedeelisen psykoterapian ydinprosesseja ja kuvaillaan psykedeelien fenomenologiaa psykoanalyyttisesta ja neuropsykoanalyyttisesta näkökulmasta. Lopuksi Guss pohtii näitä kysymyksiä erästä yllämainitun tutkimuksen koehenkilöä käsittelevän tapauskuvauksen kautta.

Voit ostaa lipun verkkokaupastamme. Tapahtuma on maksuton yhdistyksen vuoden 2023 jäsenmaksun maksaneille – yhdistyksen jäsenille on lähetetty maksuton rekisteröitymislinkki sähköpostitse. Jos haluat maksaa jäsenmaksusi tai liittyä jäseneksi, voit tarkastella jäsenmaksutuotteitamme verkkokauppamme pääsivulta. Jos et ole varma oletko maksanut tämän vuoden jäsenmaksusi, ota rohkeasti yhteyttä!

Jeffrey Guss, MD, on psykiatri, psykoanalyytikko, tutkija ja opettaja, joka on erikoistunut psykoanalyyttiseen terapiaan ja psykedeeliseen terapiaan. Hän työskenteli vastuullisena tutkijana ja psykedeeliterapiakoulutuksen johtajana NYU School of Medicine -yliopiston henkeä uhkaavien sairauksien tuottaman eksisentiaalisen ahdistuksen psilosybiiniavusteista hoitoa käsittelevässä tutkimuksessa. Tällä hetkellä hän toimii Fluencen pääkouluttajana ja keskittyy erityisesti psykedeeliterapian ja psykoanalyysin yhdistämiseen. Lisäksi hän työskentelee tutkimusterapeuttina NYU:n tutkimuksessa, jossa selvitetään psilosybiiniavusteisen hoidon tehoa masennuksen hoidossa. Hän on julkaissut artikkeleita esimerkiksi ACT-menetelmän hyödyntämisestä vaikean masennuksen psykedeeliavusteisessa hoidossa ja terapeuttien omakohtaisen kokemuksen vaikutuksesta psykedeeliterapiatutkimuksessa. Hän toimii ohjaajana ja mentorina California Institute of Integral Studies’ Center for Psychedelic Therapies -keskuksessa, ja pitää yksityisvastaanottoa New Yorkissa.

Psykedeelitutkimustyöpaja su 7.5. 25.04.2023

Onko sinulla työn alla psykedeeleihin liittyvä tutkimus tai opinnäytetyö? Haluatko tutustua ja vaihtaa ajatuksia ja ideoita muiden aihepiiristä kiinnostuneiden kanssa? Kaipaatko näkökulmia tutkimussuunnitelmasi rajaukseen tai hiomiseen?

Järjestämme tänä vuonna kolmatta kertaa tutkimustyöpajan suomalaisen psykedeelitutkimuksen edistämiseksi. Tapahtumassa voit työstää tutkimussuunnitelmaasi muiden avustuksella ja auttaa muita työstämään omiaan tarjoamalla kommentteja ja kritiikkiä.

Sunnuntaina 7.5. järjestettävä työpaja toteutetaan hybridimallisena, eli siihen voi osallistua livenä Helsingissä tai virtuaalisesti Zoomissa. Työpaja alkaa klo 12.00. Pituus on vähintään kolme tuntia, mutta lopullinen kesto määrittyy mukaan ilmoittautuneiden määrän mukaan. Maksimipituus on viisi tuntia (sisältäen lounastauon), eli viimeistään lopetellaan klo 17.00.

Työpajassa kukin osallistuja esittelee lyhyesti tutkimussuunnitelmaansa, jota muut sitten kommentoivat. Esittely ei edellytä diaesitystä, ja 2–5 minuutin suullinen kuvaus on varsin riittävä. Järjestäjät fasilitoivat esittelyjen pohjalta käytävää keskustelua.

Pyydämme ilmoittautumaan työpajaan viimeistään sunnuntaina 30.4. täyttämällä tämän lomakkeen. Suunnitelman ei tarvitse olla vielä ilmoittautumisvaiheessa valmis, muutaman virkkeen kuvaus riittää.

Jotta osallistujilla on mahdollisuus tutustua toistensa suunnitelma-aiheisiin ennen tapahtumaa ja siten antaa työpajassa mahdollisimman perehtyneitä kommentteja, avaamme ilmoittautuneille maanantaina 1.5. sähköpostiketjun, johon kukin osallistuja lähettää tutkimussuunnitelmansa muiden luettavaksi. Suunnitelman suosituspituus on 1–5 sivua + lähteet. Tutkimussuunnitelmaan on hyvä sisällyttää ainakin tutkimuksen motivaatio, keskeiset tavoitteet, tutkimuskysymykset ja menetelmät. Noudata suunnitelmassa oman tieteenalasi käytäntöjä, mutta tee siitä riittävän yleistajuinen – työpajaan osallistuu oletettavasti monien alojen ihmisiä. Suunnitelma kannattaa varautua lähettämään heti 1.5. alkavan viikon alussa, jotta kaikille jää mahdollisimman hyvin aikaa perehtyä toistensa töihin.

• • • • •

Jos sinulla on ammatillista mielenkiintoa psykedeelejä koskevaan tutkimukseen tai niitä hyödyntäviin terapiamuotoihin tai haluat muuten vain tukea psykedeelitutkimusta edistävää ja aihepiiristä suomeksi viestivää työtä, voit liittyä jäseneksemme.

Meille voi myös tehdä lahjoituksia.

Psykedeelit 2023 -konferenssi 31.03.2023

Psykedeelit 2023

Psykedeelit 2023

The 2nd Finnish Interdisciplinary Conference on Psychedelics

What is (a) psychedelic?

23–24.11.2023
Åbo Akademi, Turku

Yhteistyössä Åbo Akademin kanssa, Psykedeelitutkimusyhdistys järjestää kansainvälisen konferenssin, Psykedeelit 2023 – The 2nd Finnish Interdisciplinary Conference on Psychedelics, Turussa 23.–24.11.2023. Tämänvuotisen konferenssin teemana on What is (a) psychedelic?

Kutsuttuja keynote-puhujia ovat psykologi Dr. Max Wolff (Charité – Berlin University of Medicine & MIND Foundation) ja antropologi Dr. Manvir Singh (Institute for Advanced Study, Toulouse).

Konferenssi on syvästi tieteidenvälinen ja avoin tutkijoille ja opiskelijoille, joiden työ liittyy psykedeeleihin millä tahansa tieteenalalla (esimerkiksi psykologiassa, lääketieteessä, farmasiassa, sosiologiassa, filosofiassa, teologiassa, antropologiassa tai sukupuolentutkimuksessa).

Ehdotuksia puheenvuoroiksi tai postereiksi voi lähettää 31.5.2023 saakka, ja ilmoittautuminen konferenssiin on nyt myös käynnissä.

Lisätietoja sivulta https://psyty.fi/psykedeelit2023.

Tallenne Jussi Jylkän syyskuisesta webinaariluennosta julkaistu 15.02.2023

Psykedeelitieteessä ilmenee jännitettä mystiikan ja naturalismin välillä. Osa tutkijoista katsoo, että psykedeeliset mystistyyppiset kokemukset voivat antaa tietoa, joka eroaa tieteellisesti tai aistinvaraisesti saatavasta. Henkilö voi esimerkiksi kokea oivaltavansa, että kaikki on jonkinlaista valoa, rakkautta tai tietoisuutta, ja uskoa tämän olevan todellisuuden perimmäinen luonne. Naturalistit sen sijaan pitävät tällaisia ”oivalluksia” psykedeelien haitallisina sivuvaikutuksina, koska ne ovat heidän mukaansa ristiriidassa tieteellisen maailmankuvan kanssa. On empiirinen kysymys, kumman tyyliset kokemukset ennustavat psykedeeliterapian hoitovaikutuksia, mutta on filosofinen kysymys, voivatko mystistyyppiset oivallukset antaa tietoa ja ovatko ne yhteensopivia tieteellisen maailmankatsomuksen kanssa.

Tämän filosofisen kysymyksen äärellä oltiin syyskuussa 2022 järjestetyllä webinaariluennollamme, jonka veti filosofi ja psykologi Jussi Jylkkä. Esityksessä käydään läpi mystisen kokemuksen keskeiset piirteet (Stace, 1961) keskittyen erityisesti ykseyden kokemukseen, tunteeseen että oivallus on totta, ja pyhyyden ja sanoinkuvaamattomuuden kokemuksiin. Jylkän mukaan mystisen kokemuksen metafyysinen ydin on, että todellisuudella on olemassa luonne, jota ei voi tietää vain aistinvaraisesti tai tieteen keinoin, mutta joka voidaan suoraan intuitiivisesti oivaltaa. Esityksessä pohditaan, onko tämä ajatus yhteensopiva modernin psykedeelitutkimuksen löydösten ja tieteellisen maailmankuvan kanssa.

Luento on nyt katsottavissa Youtube-kanavallamme!

• • • • •

Jos sinulla on ammatillista mielenkiintoa psykedeelejä koskevaan tutkimukseen tai niitä hyödyntäviin terapiamuotoihin tai haluat muuten vain tukea psykedeelitutkimusta edistävää ja aihepiiristä suomeksi viestivää työtä, voit liittyä jäseneksemme.

Meille voi myös tehdä lahjoituksia.

Webinaari 28.2.2023. David B. Yaden: Psychometric Perspectives on Psychedelic Research 09.02.2023

Millaisia ovat psykedeeliset kokemukset? Miltä ne tuntuvat ja mihin muihin kokemustyyppeihin ne vertautuvat? Miten tämänkaltaisia subjektiivisia kokemuksia mitataan? Muun muassa näitä kysymyksiä tutkii tri David B. Yaden, Johns Hopkins -tutkimusyliopiston psykiatrian ja käyttäytymistieteiden apulaisprofessori, joka työskentelee yliopiston psykedeeli- ja tietoisuustutkimuksen keskuksessa.

Yaden pyrkii työssään ymmärtämään, miten lyhytaikaiset kokemukset voivat tuottaa pitkäaikaisia muutoksia hyvinvoinnissa, ja tutkii psykedeelien ja niiden hoitopotentiaalin vaikutuksia subjektiivisten kokemusten ja käyttäytymisen tasolla. Lisäksi hän tutkii asiaan liittyviä eettisiä kysymyksiä sekä tietoisuutta, uskomuksia, uskontoja ja henkisyyttä. Hänen tuore, Andrew Newbergin kanssa kirjoittamansa The Varieties of Spiritual Experience -kirja on kerännyt paljon kehuja William Jamesin vuoden 1902 klassikkokirjan The Varieties of Religious Experience päivityksenä ja laajennuksena.

David B. Yaden esitelmöi Psykedeelitutkimusyhdistys ry:n webinaarissa tiistaina 28.2.2023 klo 18:00, aiheenaan psykedeelitutkimuksessa hyödynnetyt psykometriset itsearviointimittarit ja niiden rajoitteet sekä tavat, joilla niitä olisi mahdollista kehittää ja yhdenmukaistaa.

Tavanomaisesta poiketen luentoa ei tällä kertaa taltioida ollenkaan, joten osallistuminen on ainoa tapa luennon kuulemiseen!

Voit ostaa lipun verkkokaupastamme. Tapahtuma on maksuton yhdistyksen vuoden 2023 jäsenmaksun maksaneille – yhdistyksen jäsenille lähetetään maksuton rekisteröitymislinkki sähköpostitse. Jos haluat maksaa jäsenmaksusi tai liittyä jäseneksi, voit tarkastella jäsenmaksutuotteitamme verkkokauppamme pääsivulta. Jos et ole varma oletko maksanut tämän vuoden jäsenmaksusi, ota rohkeasti yhteyttä!

Tallenne heinäkuun webinaaristamme Simon Ruffellin kanssa on julkaistu 26.01.2023

Psykiatri Simon Ruffell puhui viime heinäkuun webinaarissamme ayahuascaa koskevasta tutkimustyöstään. Luennolla esitellään ayahuascan seremoniallista käyttöä Amazonin alueella ja teen vaikutuksia mielenterveyteen, persoonallisuuteen, epigenetiikkaan ja psykoterapeuttisiin prosesseihin. Lisäksi Ruffell käsittelee uutta tutkimusprojektiaan, jossa selvitetään ayahuascan kaltaisten keitosten vaikutuksia ja tutkitaan mahdollisia hyötyjä ja haasteita, jotka liittyvät kasvilääkkeiden käyttöön kliinisessä kontekstissa.

Luento on nyt katsottavissa Youtube-kanavallamme!

• • • • •

Jos sinulla on ammatillista mielenkiintoa psykedeelejä koskevaan tutkimukseen tai niitä hyödyntäviin terapiamuotoihin tai haluat muuten vain tukea psykedeelitutkimusta edistävää ja aihepiiristä suomeksi viestivää työtä, voit liittyä jäseneksemme.

Meille voi myös tehdä lahjoituksia.

Webinaari 2.2.2023: Tutkijan omat psykedeelikokemukset – uhka vai mahdollisuus? 13.01.2023

Moni katsoo, että psykedeeliterapiaa antavalla terapeutilla on hyvä olla ainakin jonkinlaisia omia kokemuksia muuntuneista tajunnantiloista. Perusteena on, että terapeutti tarvitsee omakohtaista heijastuspintaa siihen, minkätyyppisten kokemusten äärelle hän on potilasta saattamassa. Eräässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin koehenkilöiden käsityksiä kuvitteellisten lääketieteellisten psykedeelitutkimusten luotettavuudesta, kuitenkin havaittiin, että tieto psykedeelitutkijan omista psykedeelikokemuksista voi vaikuttaa kielteisesti yleisön käsityksiin hänen uskottavuudestaan tieteentekijänä. Kuten arvata saattaa, myös mielleyhtymät stereotyyppisiin psykedeelialakulttuureihin kuulumisesta näyttävät heikentävän luottamusta tutkimukseen. 

Tiedeyhteisön sisälläkin on herännyt huolta siitä, vaikuttaako oman psykedeelikokemuksen toisinaan aikaansaama innostus tutkijan objektiivisuuteen. Miten tutkijoiden omiin kokemuksiin olisi viisasta suhtautua? Haastaako psykedeelitutkimus jollain erityisellä tavalla tutkijan objektiivisuuden, ja kannattaisiko mahdollisista omista kokemuksista vaieta tyystin, jos niistä puhuminen uhkaa tutkimuksen uskottavuutta?

Tietyillä tieteenaloilla, esimerkiksi kulttuurien tutkimuksessa, tutkijan henkilökohtaisia kokemuksia lähestytään läpinäkyvyyden lähtökohdista: On nähty, että kaikki inhimilliset kokemukset vaikuttavat tutkijan tulkintoihin, ja että totuudellisimpaan lopputulokseen päästään keskustelemalla avoimesti omasta suhteesta tutkimuskenttään. Oman taustan ja omien kokemusten reflektointi on monilla tieteenaloilla ollut jo vuosikymmeniä vakiintunut osa tieteellisen tiedon muodostumista. Koska psykedeelit ovat useimmissa yhteyksissä laittomia huumausaineita, avoin itsereflektio voi kuitenkin tuottaa ongelmia.

2.2.2023 klo 18:00 järjestämässämme webinaarissa pohditaan kolmen eri tutkimusartikkelin pohjalta näitä ristiriitoja, psykedeelikokemusten mahdollisia vaikutuksia tutkimustiedon muodostumiseen sekä tutkimusalojen välisiä näkemyseroja koskien suhtautumista tutkijan ja hänen tutkimuskohteensa väliseen suhteeseen. Artikkelit esittelevät teoreettisen filosofian maisteriopiskelija Anssi Pitkänen ja kulttuurintutkija, antropologian tohtori Aila Mustamo.

Voit ostaa lipun verkkokaupastamme. Yhdistyksen vuoden 2023 jäsenmaksun maksaneille tapahtuma on maksuton. Jos haluat maksaa jäsenmaksusi tai liittyä jäseneksi, voit tarkastella jäsenmaksutuotteitamme verkkokaupastamme. Lisätietoa jäsenyystyypeistä tästä. Yhdistyksen jäsenille lähetetään maksuton rekisteröitymislinkki sähköpostitse.

Keskustelun pohjana käytettävät artikkelit, joihin voi halutessaan tutustua etukäteen:

Forstmann & Sagioglou, 2020: How psychedelic researchers’ self-admitted substance use and their association with psychedelic culture affect people’s perceptions of their scientific integrity and the quality of their research, https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/0963662520981728 

Kious et al, 2022: Should we be leery of being Leary? Concerns about psychedelic use by psychedelic researchers, https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/02698811221133461

Folkes, 2022: Moving beyond ‘shopping list’ positionality: Using kitchen table reflexivity and in/visible tools to develop reflexive qualitative research, https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/14687941221098922 

Erillinen työpaja tutkijoille ja opiskelijoille

Psytyn varsinaisjäsenille järjestetään lisäksi torstaina 16.2. klo 18:00 tämän webinaarin pohjustama työpaja, jossa käsitellään laajemminkin tutkijan taustan ja omakohtaisten kokemusten vaikutusta tutkimukseen eri tieteenalojen tapaustutkimusten ja metodologisten käytäntöjen näkökulmista. Työpajaan osallistuminen ei edellytä webinaariin osallistumista. 

Työpaja käynnistyy alustuksilla, jotka pitävät kulttuurintutkija, antropologian tohtori Aila Mustamo, filosofi ja psykologian dosentti Jussi Jylkkä ja farmakologian dosentti Markus Storvik. Alustusten jälkeen edetään vapaampaan keskusteluun, jonka tarkoitus on löytää erilaisia vaihtoehtoja oman kokemusmaailman vaikutuksen reflektointiin osallistujien omassa tutkimustyössä. Työpajasta lähetetään varsinaisjäsenille erillinen rekisteröitymislinkki lähempänä ajankohtaa. Työpaja on tarkoitettu ensisijaisesti psykedeelitutkimusta tekeville tai sitä suunnitteleville tutkijoille ja opiskelijoille.

Löydät lisätietoa varsinaisjäseneksemme hakemisesta täältä.

Kalenteriin voi lisätä myös helmikuun lopussa järjestettävän webinaarin: David Yaden: Psychometric Perspectives on Psychedelic Research 28.2.2023.

Videohaastattelu: MDMA-traumaterapiaa pareille – Anne Wagner 30.11.2022

Mielenterveysinnovaatiokeskus Remedyn johtaja, tri Anne Wagner on tutkinut MDMA-avusteista kognitiivis-behavioraalisen pariterapiaa traumaperäisen stressihäiriön hoidossa. Erotuksena tyypillisestä lähestymistavasta, jossa hoitoa annetaan vain traumasta kärsivälle osapuolelle, tässä tapauksessa sekä potilas että hänen kumppaninsa saa MDMA-terapiaa.

Tässä suomeksi tekstitetyssä haastattelussa myös vuoden 2019 seminaarissamme luennoinut Wagner puhuu muun muassa hyvän MDMA-terapeutin ominaisuuksista, psykedeelikokemusten integroinnista, MDMA-terapian laajempaan käyttöönottoon liittyvistä haasteista ja hoitomuodon integroinnista terveydenhuoltojärjestelmiimme, uhkakuvasta jossa MDMA:sta tulee vain rikkaille saatavilla oleva hoitomuoto, siitä miten hän päätyi työskentelemään MDMA-terapian parissa sekä MDMA:n tulevaisuudesta.

Tri Anne Wagner on kliininen psykologi ja tutkija, joka on omistautunut traumahoitojen kehittämisen ja traumaa koskevan ymmärryksen edistämiseen. Hän on myös mielenterveysinnovaatioihin keskittyneen Remedy-yhteisön perustaja. Hän toimii Ryersonin yliopistolla apulaisprofessorina psykologian laitoksella sekä vierailevana opettajana Yeates School of Graduate Studies -ohjelmassa. Anne suoritti Kanadan terveystutkimusinstituutin CIHR:n rahoittaman post doc -kautensa Ryersonin yliopistolla, ja sai vuonna 2019 Kanadan psykologiliiton kliinisen jaoston Early Career Scientist Practitioner Award -palkinnon. Hän toimii Kanadan psykologiliiton traumajaoston väistyvänä puheenjohtajana, ja hänen työtään ovat rahoittaneet Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies, Kanadan terveystutkimusinstituutti CIHR, Ontario Trillium Foundation, Canadian Foundation for AIDS Research, sekä Kanadan asevoimat.

• • • • •

Jos haluat tukea psykedeelitutkimusta edistävää ja aihepiiristä suomeksi viestivää työtä, liity Psykedeelitutkimusyhdistys ry:n jäseneksi.

Webinaari 8.12.2022: Anssi Pitkänen – Psykedeeliterapia Jungin analyyttisen psykologian näkökulmasta 16.11.2022

Psykedeelit voivat muuttaa radikaalisti ihmisen käsitystä itsestään ja maailmasta, ja ne katalysoivat usein myös niin kutsuttuja mystisiä kokemuksia. Alustavat tutkimukset viittaavat psykedeelien kärsimystä vähentävään potentiaaliin, ja näyttääkin hyvin mahdolliselta, että niistä tulee osa länsimaista terveydenhuoltojärjestelmää. Psykedeelit eivät kuitenkaan toimi tyhjiössä, vaan niitä hyödynnetään osana terapiakontekstia. Siksi onkin syytä pohtia, millaiset terapiamuodot sopivat parhaiten yhteen psykedeelien kanssa. Mitä sellaisia resursseja löytyy psykoterapian historiasta, jotka voisivat olla avuksi toimivan terapiakontekstin luomiselle suhteessa psykedeeleihin? Voisiko hyödyllisiä lähestymistapoja löytyä myös psykologian valtavirran ohittamilta suunnilta?

Psykiatri ja psykoanalyytikko C.G. Jung oli hyvin kiinnostunut unien, näkyjen ja muuntuneiden tajunnantilojen merkityksestä psyyken ilmentyminä. Hän näki psyyken itseorganisoituvana järjestelmänä, joka pyrkii kohti eheyttä ja tasapainoa – myös epätavanomaisten kokemusten kautta. Tällaisia kokemuksia on Jungin analyyttisen psykologian piirissä käsitelty paljon, ja Jungin ajattelu voikin tarjota keskusteluun arvokkaita näkökulmia. 

Tästä teemasta luennoi torstaina 8.12. klo 18:00 järjestettävässä webinaarissa teoreettisen filosofian maisteriopiskelija ja Psytyn lukupiirivastaava Anssi Pitkänen. Zoomissa järjestettävä webinaariluento käsittelee analyyttisen psykologian historiallista kontekstia, sen teoreettisen viitekehyksen keskeisimpiä periaatteita sekä sitä, mitkä noista periaatteista ovat edelleen ajankohtaisia ja hyödyllisiä modernin psykedeeliterapian kontekstissa. Luennolla on myös yleisökysymysosio. Tapahtuman kokonaiskesto on noin kaksi tuntia.

Anssi Pitkänen kirjoittaa parhaillaan gradua filosofi Keiji Nishitanin eksistentiaalisesta tyhjyysfilosofiasta – arvonihilismin ylittämisen mahdollisuudesta, jossa zen-buddhalaisen katsantokannan integroinnista länsimaisen eksistentialismin ajatteluperinteeseen voi olla apua.

Tapahtumalippuja on saatavilla kahdessa hintaluokassa: 10 € (täysi hinta) ja 5 € (opiskelijat ja muut pienituloiset). Lippuja saa verkkokaupastamme.

Yhdistyksen tämän vuoden jäsenmaksun maksaneille tapahtuma on maksuton. Jos haluat maksaa jäsenmaksusi tai liittyä jäseneksi, voit tarkastella jäsenmaksutuotteitamme verkkokauppamme pääsivulta. Yhdistyksen jäsenille lähetetään maksuton rekisteröitymislinkki sähköpostitse. Jos et ole varma oletko maksanut tämän vuoden jäsenmaksusi, ota rohkeasti yhteyttä!

Tallenne kesäkuun webinaaristamme Jani Kajanojan kanssa on julkaistu 18.10.2022

Kesäkuun Zoom-webinaarissamme keskusteltiin psykedeeleistä, psyykkisistä ongelmista ja medikalisaatiosta. Näyttää hyvin mahdolliselta, että psykedeeliavusteisesta terapiasta tulee tulevaisuudessa osa psykiatrian hoitovalikoimaa. Psykedeelien sovittaminen osaksi lääketiedettä nostattaa kuitenkin monenlaisia kysymyksiä, haasteita ja filosofisia pulmia. Millä tavalla psykedeelit lieventävät psyykkisiä ongelmia? Minkälainen tulkinnallinen viitekehys sopii parhaiten psykedeeliterapiaan? Onko lääketieteellinen tai psykologinen näkökulma riittävän kattava? Mitä plasebo tarkoittaa psykedeeliterapian kontekstissa? Voimmeko oppia jotain alkuperäiskansojen tavoista tulkita mielen ongelmia?
 
Webinaaritaltiointi on nyt katsottavissa Youtube-kanavallamme.
 
Luennoitsija Jani Kajanoja on psykiatriaan erikoistuva lääkäri ja tutkijatohtori Turun yliopistossa, ja on tutkinut tunteiden tunnistamisen ja ilmaisun ongelmien yhteyttä lapsuuden traumoihin ja mielenterveyteen sekä toiminnallisia riippuvuuksia. Lisäksi hän on kiinnostunut psykiatrian filosofiasta ja erityisesti siitä, ovatko mielenterveysongelmat vain yksilön sairauksia, vaiko myös jotain laajempaa.
 
• • • • •
 
Jos sinulla on ammatillista mielenkiintoa psykedeelejä koskevaan tutkimukseen tai psykedeelejä hyödyntäviin terapiamuotoihin, tai jos ylipäänsä haluat tukea psykedeelitutkimusta edistävää ja aihepiiristä suomeksi viestivää työtä, voit liittyä Psykedeelitutkimusyhdistys ry:n jäseneksi.