Webinaari 29.4.2024: Jules Evans – Psychological harms and ethical mishaps in psychedelic culture and industry

Sekä tutkimusartikkeleista että mediasta voi saada sellaisen vaikutelman, että etenkin kliinisissä olosuhteissa tapahtuva psykedeelien käyttö on ainakin tarkkaan seulotuille koehenkilöille pitkälti turvallista ja riskitöntä. On kuitenkin arvioitu, että jopa 10 % psykedeelejä käyttäneistä kokee välittömien vaikutusten yli jatkuvia vaikeuksia, ja näitä ongelmia esiintyy myös tutkimusolosuhteissa tapahtuneen käytön seurauksena. 

Psykedeelien hyödyllisiä käyttösovelluksia kartoittavaa tutkimusta tehdään koko ajan enemmän, mutta riskeihin tai vaarallisiin puoliin ei 2000-luvulla käynnistyneessä psykedeelitutkimuksen uudessa aallossa ole kohdistettu vielä paljonkaan huomiota. Useat tutkimusten koehenkilöt ovat ilmaisseet tarvetta pidempiaikaiselle jälkituelle, ja vaikeiden kokemusten käsittelyyn on perustettu esimerkiksi erilaisia integraatioryhmiä. Jotta psykedeelien moninaisista vaikutuksista saadaan selkeämpi kuva ja psykedeelien käyttöön liittyviä haasteita kohtaaville ihmisille voidaan tarjota parempaa tukea, psykedeelien pimeisiin puoliin kaivautuvaa tutkimusta tarvitaan huomattavasti lisää. 

Yksi näitä puolia koskevien julkisten ja tieteellisten keskustelujen keskeisimmistä edistäjistä on filosofi, historioitsija ja Challenging Psychedelic Experiences -projektin vetäjä Jules Evans. Hän esittelee työtään Psykedeelitutkimusyhdistyksen maanantaina 29. huhtikuuta klo 18:00 järjestämässä, maksuttomassa webinaarissa. Hänen puheenvuoronsa käsittelee psykedeelikokemuksiin liittyviä pidempiaikaisia vaikeuksia ja keskittyy erityisesti niistä tyypillisimpiin, joihin lukeutuvat ahdistuksen lisääntyminen, sosiaalinen eristäytyminen, derealisaatio ja eksistentiaalinen hämmennys. Tarkastelemme myös sitä, millaisista lähestymistavoista on tutkimusnäytön valossa hyötyä tällaisten vaikeuksien käsittelyssä. Yleisökysymysosiossa voimme lisäksi keskustella esimerkiksi niistä eettisistä kysymyksistä ja psykedeeleihin liittyvistä väärinkäytöksistä, joita Jules on käsitellyt muun muassa Ecstatic Integration -uutiskirjeessään (jonka tilaamista lämpimästi suosittelemme).

Tapahtuma sisältää luennon lisäksi myös yleisökysymysosion, ja sen kokonaiskesto on noin kaksi tuntia. Johtuen tämän aihepiirin tärkeydestä ja siitä, miten vähälle huomiolle se on toistaiseksi jäänyt, päätimme järjestää tapahtuman kaikille maksuttomana – saat rekisteröitymislinkin täyttämällä tämän lomakkeen. Jos haluat tukea tällaisten tapahtumien järjestämistä ja muuta psykedeelien laadukasta tieteellistä käsittelyä edistävää työtämme, voit maksaa tämän vuoden jäsenmaksun tai, mikäli et ole vielä jäsen, liittyä sellaiseksi. Jäsenmaksutuotteemme löytyvät verkkokauppamme pääsivulta. 

Lisätietoa puhujasta: 

Jules Evansin johtama Challenging Psychedelic Experiences Project on voittoa tavoittelematon järjestö, joka kartoittaa psykedeelien käytöstä seuranneita haasteita ja sitä, mikä auttaa selviytymään niistä. Lisäksi hän päätoimittaa suosittua Ecstatic Integration -blogia, joka tutkii psykedeelisten ja ekstaattisten kokemusten integrointiin liittyviä kysymyksiä. Hän on myös Centre for the History of the Emotions -tutkimuskeskuksen kunniajäsenen Lontoon Queen Maryn yliopistossa. Hän on kirjoittanut (tai ollut yhtenä kirjoittajista) muun muassa kirjat Philosophy for Life and Other Dangerous Situations (2012), The Art of Losing Control (2017) ja Breaking Through: Finding a Way Through Spiritual Emergency (2020). Hänen kirjoituksiaan ja esiintymisiään ovat julkaisseet muun muassa The Times, Economist, Spectator, Financial Times, BBC Radio 4, Audible ja Aeon.

Comments are Disabled