Webinaari 28.2.2023. David B. Yaden: Psychometric Perspectives on Psychedelic Research

Millaisia ovat psykedeeliset kokemukset? Miltä ne tuntuvat ja mihin muihin kokemustyyppeihin ne vertautuvat? Miten tämänkaltaisia subjektiivisia kokemuksia mitataan? Muun muassa näitä kysymyksiä tutkii tri David B. Yaden, Johns Hopkins -tutkimusyliopiston psykiatrian ja käyttäytymistieteiden apulaisprofessori, joka työskentelee yliopiston psykedeeli- ja tietoisuustutkimuksen keskuksessa.

Yaden pyrkii työssään ymmärtämään, miten lyhytaikaiset kokemukset voivat tuottaa pitkäaikaisia muutoksia hyvinvoinnissa, ja tutkii psykedeelien ja niiden hoitopotentiaalin vaikutuksia subjektiivisten kokemusten ja käyttäytymisen tasolla. Lisäksi hän tutkii asiaan liittyviä eettisiä kysymyksiä sekä tietoisuutta, uskomuksia, uskontoja ja henkisyyttä. Hänen tuore, Andrew Newbergin kanssa kirjoittamansa The Varieties of Spiritual Experience -kirja on kerännyt paljon kehuja William Jamesin vuoden 1902 klassikkokirjan The Varieties of Religious Experience päivityksenä ja laajennuksena.

David B. Yaden esitelmöi Psykedeelitutkimusyhdistys ry:n webinaarissa tiistaina 28.2.2023 klo 18:00, aiheenaan psykedeelitutkimuksessa hyödynnetyt psykometriset itsearviointimittarit ja niiden rajoitteet sekä tavat, joilla niitä olisi mahdollista kehittää ja yhdenmukaistaa.

Tavanomaisesta poiketen luentoa ei tällä kertaa taltioida ollenkaan, joten osallistuminen on ainoa tapa luennon kuulemiseen!

Voit ostaa lipun verkkokaupastamme. Tapahtuma on maksuton yhdistyksen vuoden 2023 jäsenmaksun maksaneille – yhdistyksen jäsenille lähetetään maksuton rekisteröitymislinkki sähköpostitse. Jos haluat maksaa jäsenmaksusi tai liittyä jäseneksi, voit tarkastella jäsenmaksutuotteitamme verkkokauppamme pääsivulta. Jos et ole varma oletko maksanut tämän vuoden jäsenmaksusi, ota rohkeasti yhteyttä!

Comments are Disabled