Webinaari 4.7.2022. Simon Ruffell – Ayahuasca: from the jungle to the lab

-> Verkkokauppaan <-

Ayahuasca on psykoaktiivinen kasvikeitos, jota on perinteisesti käytetty Amazonin alueen heimojen rituaaleissa. Sen mahdollisia mielenterveydellisiä hyötyjä koskevaan tutkimukseen on viime aikoina kohdistunut kasvavaa huomiota. Keitoksen käyttöä on tutkittu sekä laboratorio-olosuhteissa että perinteisemmissä puitteissa. Psykiatri Simon Ruffell on yksi ayahuascan vaikutuksia selvittävistä tutkijoista. Mielenkiintoisten mielenterveyttä ja hyvinvointia koskevien tulosten ohella hänen ryhmänsä tutkimuksissa on ensimmäistä kertaa kartoitettu psykedeelien epigeneettisiä vaikutuksia.

Ruffell luennoi tutkimustyöstään maanantaina 4.7. klo 18:00 Psykedeelitutkimusyhdistys ry:n järjestämässä webinaarissa. Hän esittelee ayahuascan seremoniallista käyttöä Amazonin alueella ja teen vaikutuksia mielenterveyteen, persoonallisuuteen, epigenetiikkaan ja psykoterapeuttisiin prosesseihin. Ruffell käsittelee myös tämänhetkistä tutkimusprojektiaan, yhteistyössä Psychae Instituten kanssa toteutettuja satunnaistettuja vertailukokeita, joissa selvitetään ayahuascan kaltaisten keitosten vaikutuksia ja tutkitaan mahdollisia hyötyjä ja haasteita, jotka liittyvät kasvilääkkeiden käyttöön kliinisessä kontekstissa.

Tapahtumalippuja on saatavilla kahdessa hintaluokassa: 10 € (täysi hinta) ja 5 € (opiskelijat ja vähävaraiset). Lippuja saa verkkokaupastamme.

Yhdistyksen tämän vuoden jäsenmaksun maksaneille tapahtuma on maksuton. Jos haluat maksaa jäsenmaksusi tai liittyä jäseneksi, voit tarkastella jäsenmaksutuotteitamme verkkokauppamme pääsivulta. Yhdistyksen jäsenille lähetetään maksuton rekisteröitymislinkki sähköpostitse. Jos et ole varma oletko maksanut tämän vuoden jäsenmaksusi, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoa puhujasta:

Ennen erikoistumistaan psykiatriaan Simon Ruffell opiskeli lääketiedettä Sheffieldin yliopistossa. Psykiatrian koulutuksensa hän suoritti Lontoon Maudsley Hospitalissa ja työskenteli vanhempana apulaistutkijana King’s College Londonissa, jossa hän selvitti psilosybiinin tehoa hoitoresistentin masennuksen hoidossa. Hän on erittäin kiinnostunut transkulttuurisesta psykiatriasta, ja on työskennellyt monissa hyväntekeväisyysjärjestöissä. Vuodesta 2016 lähtien hän on tutkinut ayahuascan vaikutuksia mielenterveyteen Perun Amazonilla. Hän viimeistelee aihetta käsittelevää väitöskirjaansa Goldsmithsin yliopistossa Lontoossa. Vapaa-ajallaan hän työskentelee vapaaehtoisena Psycare-hyväntekeväisyysjärjestössä, joka tarjoaa musiikkitapahtumissa tukea ihmisille, jotka läpikäyvät vaikeita, päihteisiin liittyviä kokemuksia.

Tapahtuman järjestävä Psykedeelitutkimusyhdistys ry edistää psykedeeleihin liittyvää tieteellistä tutkimusta, relevanttien aihepiirien tutkijoiden ja opiskelijoiden verkostoitumista sekä tutkimukseen pohjautuvan, yleistajuisen tiedon saatavuutta.

Comments are Disabled