Zoom-webinaari 25.9.2021. David E. Nichols: Overview of Medicinal Chemistry Research on Psychedelics

For English info, click here!

Kun psykedeelit 1960- ja 70-lukujen taitteessa kriminalisoitiin, lakkautettiin pitkälti myös niitä koskeva tutkimustyö. Joitakin tutkimusväyliä kuitenkin jäi auki. Psykedeelitutkimuksen veteraani, lääketieteellisen kemian tohtori ja farmakologi David E. Nichols onkin tutkinut psykedeelejä 60-luvulta alkaen, eli jo seitsemällä vuosikymmenellä. Psytyn webinaarissa lauantaina 25.9. klo 16:00 luennoiva Nichols tarjoaa monipuolisen, lääketieteellisen kemian näkökulmaa painottavan katsauksen psykedeeleihin. Luennolla tarkastellaan muun muassa:

– Psykedeelien jopa tuhansien vuosien mittaista käyttöhistoriaa
– Puhujan vuonna 1993 perustaman Heffter Research Institute -tutkimusinstituutin toteuttamia tutkimuksia
– Eläinkokeita psykedeelitutkimuksessa
– Psykedeeleille keskeisten serotoniinireseptorien roolia ja toimintamekanismeja sekä LSD-analogeja koskevaa tutkimusta, joka on tuottanut tietoa esimerkiksi erilaisten konformaatioiden merkityksestä siinä, miten LSD-molekyylit sitoutuvat reseptoreihin
– Psykedeelien vaikutuksia aivodynamiikkaan ja tämän mahdollista roolia psykedeelien terapeuttisessa potentiaalissa

Luento auttaa ymmärtämään paremmin tutkimusalaan kohdistuvaa kasvavaa kiinnostusta, ja tarjoaa yleistajuista mutta myös tarkempiin kemiallisiin ja farmakologisiin yksityiskohtiin pureutuvaa sisältöä. Tapahtuma sisältää esitelmän ja yleisökysymysosion.

Tapahtumalippuja on saatavilla kahdessa hintaluokassa: 10 € (täysi hinta) ja 5 € (opiskelijat ja vähävaraiset). Lipun voi ostaa verkkokaupastamme.

Yhdistyksen tämän vuoden jäsenmaksun maksaneille tapahtuma on maksuton. Jos haluat maksaa jäsenmaksusi tai liittyä jäseneksi, voit tarkastella jäsenmaksutuotteitamme verkkokauppamme pääsivulta osoitteessa https://holvi.com/shop/psyty. Yhdistyksen jäsenille on lähetetty maksuton rekisteröitymislinkki sähköpostitse. Jos et ole varma oletko maksanut tämän vuoden jäsenmaksusi, ota rohkeasti yhteyttä!

Kalenteriin kannattaa lisätä myös 11.11. järjestämämme webinaari psykiatri-psykoterapeutti Peter Gasserin kanssa.

Tietoa David E. Nicholsista: 

David E. Nichols, PhD, on dosentti Pohjois-Carolinan Eshelman School of Pharmacyssa. Hänellä on myös Purduen yliopiston College of Pharmacyn emeritusprofessorin sekä Robert C. and Charlotte P. Anderson Distinguished Chair in Pharmacologyn arvot; jälkimmäisessä hän työskenteli opetuksen ja tutkimuksen parissa 38 vuoden ajan ennen eläköitymistään vuonna 2012. Vuonna 2004 hän sai International Society for Serotonin Researchin Irvine H. Page Lecturer -palkinnon, 2006 ensimmäisen Purduen yliopiston provostin Outstanding Graduate Mentor -palkinnon, ja vuonna 2012 University of Iowa College of Pharmacyn Distinguished Alumnus -palkinnon. 

Nicholsin jatko-opiskeluaikanaan vuonna 1969 aloittama tutkimustyö psykedeelien parissa on jatkunut läpi koko hänen ammatillisen uransa. Vuonna 1993 hän perusti Heffter Research Institute -tutkimusinstituutin (HRI), joka rahoitti ensimmäisiä psykedeeleihin kohdistuneita kliinisiä ihmistutkimuksia miltei 40 vuotta jatkuneen pannan jälkeen. Nichols myös toimi instituutin puheenjohtajana yli 25 vuoden ajan. HRI on rahoittanut muun muassa uraauurtavia ensimmäisen ja toisen faasin tutkimuksia, joissa selvitettiin psilosybiinin tehoa masennuksen ja päihdeongelmien hoidossa. 

Nichols syntetisoi Rick Strassmanin DMT-ihmistutkimuksissaan käyttämän DMT:n, MAPSin PTSD-tutkimuksissaan käyttämän MDMA:n sekä Roland Griffithsin ja kollegojensa Johns Hopkins -tutkimusyliopistossa toteuttamissa psilosybiinitutkimuksissa käyttämän psilosybiinin. Häntä pidetään yhtenä psykedeelien kemian alan johtavista asiantuntijoista. Vaikka Nichols on virallisesti jo eläkkeellä, hän toimii edelleen aktiivisesti psykedeelitutkimuksen alalla, tekee yhteistyötä erilaisten tutkimus- ja lääkealan organisaatioiden kanssa, ja julkaisee tieteellisiä tutkimusartikkeleita.

Comments are Disabled