Webinaari 20.5.2024. Alku Sirén: Käsittämättömän kesytys – miksi psykedeelit muuttuvat osaksi yhteiskuntaa?

Psykedeelejä totuttiin 60-luvun myötä ajattelemaan valtavirta-ajattelun ja -estetiikan ravistelijoina, jotka haastavat normeja ja normaalia ja kantavat siten jopa vallankumouksellista potentiaalia. Tavoittaako tällainen käsitys sitä monimutkaista todellisuutta, jonka osaksi psykedeelit ovat 2000-luvulla muodostumassa? 

Miksi jostain, joka oli vielä äsken yksiselitteisen rikollista ja yksinomaan vaarallista on tulossa osa hoitomuotoja, pörssiyrityksiä ja liike-elämän sankaritarinoita? Miten yhteiskunnallinen maaperä muuttuu otollisemmaksi alakulttuurisille ilmiöille? Onko kaikki laatikon ulkopuolisia näkökulmia radikaalistikin stimuloiva kuitenkin lopulta täysin yhteensopivaa maailman resurssi- ja informaatiovirtoja ohjaavien taloudellisten voimien kanssa? 

Muun muassa näitä kysymyksiä päästään pohtimaan ensi maanantaina 20.5. klo 18:00. Haastavaa pureskeltavaa tarjoavana puhujanamme on Milttonilla ja Nordic West Officella johtavana neuvonantajana työskentelevä, teknologisesti vaikuttuneesta yhteiskunnallista ja kulttuurisesta muutoksesta kiinnostunut Alku Sirén, jonka tavoitteena on täydentää suomalaista psykedeelikeskustelua yhteiskunnallisten muutosvoimien tuomalla kontekstilla.

Tapahtuma sisältää luennon lisäksi myös yleisökysymysosion, ja sen kokonaiskesto on noin kaksi tuntia. Tilaisuus on maksuton – saat rekisteröitymislinkin täyttämällä tämän lomakkeen. Jos haluat tukea tällaisten tapahtumien järjestämistä ja muuta psykedeelien laadukasta tieteellistä käsittelyä edistävää työtämme, voit maksaa tämän vuoden jäsenmaksun tai, mikäli et ole vielä jäsen, liittyä sellaiseksi. Jäsenmaksutuotteemme löytyvät verkkokauppamme pääsivulta.

Comments are Disabled