Webinaari 25.5.2023. Jeffrey Guss: Psychoanalytic Perspectives on Psychedelic Therapy

Mitä psykedeelit voivat tarjota eksistentiaalisten kriisien käsittelyyn? Millaisia yhtäläisyyksiä on psykoterapialla ja shamanistisella parantamisella? Miten psykoanalyyttiset näkökulmat voivat rikastuttaa ymmärrystämme psykedeelistä? Näiden kysymysten äärellä ollaan torstaina 25. toukokuuta klo 18.00, kun muun muassa henkeä uhkaavien sairauksien tuottaman eksisentiaalisen ahdistuksen psilosybiiniavusteista hoitoa käsittelevässä tutkimuksessa työskennellyt psykiatri, psykoanalyytikko, tutkija ja opettaja Jeffrey Guss pitää Zoom-esitelmän “Psychoanalytic Perspectives on Psychedelic Therapy”.

Esitys käynnistyy kuvaamalla psykedeelisiä kokemuksia muualla kuin psykoterapian kontekstissa, ja pohtimalla yhtäläisyyksiä psykoterapian ja shamanistisen parantamisen välillä. Sitten käsitellään psykedeelisen psykoterapian ydinprosesseja ja kuvaillaan psykedeelien fenomenologiaa psykoanalyyttisesta ja neuropsykoanalyyttisesta näkökulmasta. Lopuksi Guss pohtii näitä kysymyksiä erästä yllämainitun tutkimuksen koehenkilöä käsittelevän tapauskuvauksen kautta.

Voit ostaa lipun verkkokaupastamme. Tapahtuma on maksuton yhdistyksen vuoden 2023 jäsenmaksun maksaneille – yhdistyksen jäsenille on lähetetty maksuton rekisteröitymislinkki sähköpostitse. Jos haluat maksaa jäsenmaksusi tai liittyä jäseneksi, voit tarkastella jäsenmaksutuotteitamme verkkokauppamme pääsivulta. Jos et ole varma oletko maksanut tämän vuoden jäsenmaksusi, ota rohkeasti yhteyttä!

Jeffrey Guss, MD, on psykiatri, psykoanalyytikko, tutkija ja opettaja, joka on erikoistunut psykoanalyyttiseen terapiaan ja psykedeeliseen terapiaan. Hän työskenteli vastuullisena tutkijana ja psykedeeliterapiakoulutuksen johtajana NYU School of Medicine -yliopiston henkeä uhkaavien sairauksien tuottaman eksisentiaalisen ahdistuksen psilosybiiniavusteista hoitoa käsittelevässä tutkimuksessa. Tällä hetkellä hän toimii Fluencen pääkouluttajana ja keskittyy erityisesti psykedeeliterapian ja psykoanalyysin yhdistämiseen. Lisäksi hän työskentelee tutkimusterapeuttina NYU:n tutkimuksessa, jossa selvitetään psilosybiiniavusteisen hoidon tehoa masennuksen hoidossa. Hän on julkaissut artikkeleita esimerkiksi ACT-menetelmän hyödyntämisestä vaikean masennuksen psykedeeliavusteisessa hoidossa ja terapeuttien omakohtaisen kokemuksen vaikutuksesta psykedeeliterapiatutkimuksessa. Hän toimii ohjaajana ja mentorina California Institute of Integral Studies’ Center for Psychedelic Therapies -keskuksessa, ja pitää yksityisvastaanottoa New Yorkissa.

Comments are Disabled