Lääkäri Antti Hupli ja MDMA-psykoterapiatutkimus

Lääkäriportaali haastatteli taannoin Psytyssäkin toimivaa lääkäri Antti Huplia. Hupli on mukana tutkimusryhmässä, jonka tarkoituksena on aloittaa Suomessa traumaperäisen stressihäiriön MDMA-avusteista hoitoa koskeva tutkimus. Tutkimus on osa tutkimusorganisaatio MAPSin laajempaa, monikansallista tutkimusprojektia.

Koska Lääkäriportaalin julkaisut ovat ainoastaan ammattikunnan luettavissa, uudelleenjulkaisemme haastattelun Lääkäriportaalin luvalla. Voit lukea haastattelun tästä.

Huplin käsityksen mukaan psykedeeleillä saattaa olla hoitopotentiaalia erityisesti “häiriöissä, joissa korostuu ajattelun, havaintojen tai minäkuvan jäykkyys”. Hän kertoo suhtautuneensa aihepiiriin ennakkoluuloisesti, mutta muuttaneensa käsityksiään perehdyttyään psykedeelejä koskevaan tutkimukseen. Hupli katsoo, että hänellä ja kollegoillaan on “on eettinen velvoite etsiä tehokkaita ja uusia hoitomenetelmiä mielenterveyshäiriöihin”.

Se, kuinka tehokkaaksi hoitokeinoksi psykedeeliavusteiset terapiamuodot lopulta osoittautuvat, jää nähtäväksi. Tarvetta on, ja siksi nyt tarvitaan asiaa koskevaa tutkimusta.

Comments are Disabled