Onko MDMA-terapia läpimurto PTSD:n hoidolle vai pikemminkin yksi vaihtoehto muiden joukossa?

Uusimman kolmannen vaiheen kliinisen MDMA-terapiatutkimuksen tulokset on julkaistu. Tulokset ovat lupaavia, ja Yhdysvalloissa onkin jo aloitettu prosessi myyntiluvan saamiseksi. Hyväksyntää voidaan realistisesti odottaa maassa vuoden 2024 aikana, Euroopan alueella ehkäpä muutamaa vuotta myöhemmin.

MDMA-terapia on saanut paljon positiivista julkisuutta, mutta toistaiseksi ei ole ilmeistä, miten se pärjää muita, tehokkaimmiksi todettuja hoitomuotoja vastaan. Tämän selvittämiseksi tarvittaisiin eri hoitomuotoja toisiinsa suoraan vertailevia tutkimuksia. PTSD on kohtalaisen hyvin hoidettavissa oleva häiriö. Suurimpia ongelmia ovat (jollakin tavalla itse traumaan keskittyvään) hoitoon pääsy ja hoidon saavutettavuus. Hoitomuodosta riippumatta helpoin tapa siitä kärsivien auttamiseen olisikin hoidon saatavuuden parantaminen.

Psykologi, tutkijatohtori Samuli Kangaslampi kommentoi uudessa blogijulkaisussamme näitä uusimpia tutkimustuloksia ja MDMA-avusteisen terapian potentiaalia etenkin jo olemassa ja käytössä oleviin hoitoihin verrattuna. Kirjoituksen voi lukea tästä.

Comments are Disabled