Psykedeelinäkymiä 2018 – MDMA- ja psilosybiiniavusteinen terapia

Psykedeelinäkymiä 2018

 

Lauantaina 12. 5. 2018 koko päivän luentotapahtuma:
Psykedeelinäkymiä 2018 – MDMA- ja psilosybiiniavusteinen terapia

Psykedeelien terapeuttista potentiaalia ja vaikutusmekanismeja koskevan tutkimuksen määrä on vakaassa kasvussa. Myös Suomessa valmistellaan ensimmäisiä psilosybiinin terapeuttisia vaikutuksia kartoittavia tutkimuksia, ja psykedeeleistä ollaan kiinnostuneita niin lääketieteen, psykologian kuin sosiaalitieteidenkin aloilla.

Psykedeelitutkimusyhdistys ry (Psyty) järjestää toukokuussa psykedeelitutkimusta käsittelevän koko päivän luentotapahtuman. Psykedeelinäkymiä 2018 -tapahtuma järjestetään 12.5.2018 Helsingissä, Senaatintorin laidalla sijaitsevassa Balderin salissa.

Tämänkertaisen tapahtuman teemana on MDMA- ja psilosybiiniavusteinen terapia.

Tapahtumassa luennoivat lääketieteen tohtori, psykiatri Ben Sessa, psykologian ja psykofarmakologian tohtori Kim Kuypers, sekä kognitiivisen ja kliinisen neurotieteen maisteri, neuropsykofarmakologian tohtoriopiskelija Natasha Mason. Tapahtuma on jatkoa Psytyn viimesyksyiselle Psykedeelinäkymiä 2017 -luentotapahtumalle, jossa kaksi alan merkittävää tutkijaa, tohtorit Robin Carhart-Harris ja Jordi Riba, vierailivat luennoimassa psykedeelien terapeuttisesta potentiaalista ja uusimman aivokuvantamistutkimuksen tuloksista.

Tapahtuman aikataulu:

09:45 Ovet aukeavat
10:15 Riikka Suutari (Psyty): Introduction to the use of psilocybin and MDMA in a therapeutic context
11:00 Ben Sessa: Child abuse, trauma, addictions and MDMA therapy: Have we finally found psychiatry’s new antibiotics?
12:00 Lounastauko
13:30 Kim Kuypers: Neurobiological mechanisms underlying the prosocial effects of MDMA
14:30 Natasha Mason: Psychedelics & cognitive flexibility: Therapeutic implications
15:30 Kahvitauko
16:00 Paneelikeskustelu
17:00 Vapaata keskustelua
18:00 Ovet sulkeutuvat

Luentojen lisäksi luvassa on myös kaikkien luennoitsijoiden yhteinen paneelikeskustelu. Paneelikeskustelu ja luennot pidetään englanniksi. Lisäksi Psytyn varapuheenjohtaja, psykologi Riikka Suutari pitää alustuksen tapahtuman teemaan. Tapahtuman juontaa Psytyn puheenjohtaja, psykologi Samuli Kangaslampi. Tapahtumassa on myös psykedeeliaiheisia korkeakoulutasoisia opinnäytetöitä koskeva posterinäyttely.

Tapahtumapaikkana on Balderin sali osoitteessa Aleksanterinkatu 12, Helsinki.
Ovet aukeavat 9.45. Viimeinen esitys päättyy 17.00 ja ovet sulkeutuvat 18.00.
Tilan kahvila on auki ja luentojen välillä on kahvitaukojen lisäksi lounastauko.

Liput 40/50e (ennakko/ovi). Ennakkoliput verkkokaupastamme!
Lipun hinnasta 10 euron alennus Psykedeelitutkimusyhdistys ry:n ja ruotsalaisen sisaryhdistyksemme Nätverket för Psykedelisk Vetenskapin (NPV) jäsenille.

Lippuja on saatavilla rajoitettu määrä, joten jos haluat mukaan, toimithan nopeasti!

 


All-day symposium on Saturday, May 12th 2018:
Psykedeelinäkymiä 2018 – MDMA and psilocybin assisted therapy

Research on the therapeutic potential and mechanisms of action of psychedelics is increasing steadily. In Finland, too, the first studies on the therapeutic effects of psilocybin are under preparation, and there’s professional interest in psychedelics across the fields of medicine, psychology, and the social sciences.

The Finnish Association for Psychedelic Research (Psykedeelitutkimusyhdistys ry, Psyty) is organizing an all-day symposium on psychedelic research. Psykedeelinäkymiä 2018 will be held in Helsinki on Saturday, May 12th, at the Balderin sali venue near Senaatintori.

The theme of the event is MDMA and psilocybin assisted therapy.

The event will feature psychiatrist Ben Sessa, MD, from the UK, and Kim Kuypers, PhD, and Natasha Mason, MSc, from the Netherlands. The event is a follow-up to Psykedeelinäkymiä 2017, where two notable researchers, Robin Carhart-Harris, PhD, and Jordi Riba, PhD, lectured on the therapeutic potential of psychedelics and the results of recent brain imaging studies.

Schedule:

09:45 Doors open
10:15 Riikka Suutari (Psyty): Introduction to the use of psilocybin and MDMA in a therapeutic context
11:00 Ben Sessa: Child abuse, trauma, addictions and MDMA therapy: Have we finally found psychiatry’s new antibiotics?
12:00 Lunch break
13:30 Kim Kuypers: Neurobiological mechanisms underlying the prosocial effects of MDMA
14:30 Natasha Mason: Psychedelics & cognitive flexibility: Therapeutic implications
15:30 Coffee break
16:00 Panel discussion
17:00 Free conversation
18:00 Doors close

There will also be a panel discussion including all the speakers. The lectures and panel discussion will be held in English. In addition to the lectures, vice president of Psyty, psychologist Riikka Suutari will present a brief introduction to the theme of the event (likely in Finnish). The event is presented by president of Psyty, psychologist Samuli Kangaslampi. We’ll also have poster presentations on academic theses on psychedelics.

The event will be held in Balderin sali, Aleksanterinkatu 12, Helsinki.
Doors open at 9:45am. The last session ends at 5:00pm and doors close at 6:00pm.
The cafeteria will be open and in addition to coffee breaks, there will be a longer lunch break.

Tickets 40/50e (presale/door). Presale tickets are available from our online store!
Members of Psykedeelitutkimusyhdistys ry and our Swedish sister organization Nätverket för Psykedelisk Vetenskap (NPV) get a discount of 10 euros.

Comments are Disabled