Videohaastattelu: Psykedeelit psykiatrian ja psykoterapian apuvälineinä – Torsten Passie
Millaisia haasteita liittyy psykedeelien lääketieteelliseen hyödyntämiseen? Miten psykolyyttinen ja psykedeelinen terapia eroavat toisistaan? Suhtaudutaanko psykedeeliterapioihin perusteettoman optimistisesti? Voiko MDMA-terapian seurauksena syntyä MDMA-riippuvuus? Millaisia vaikutuksia on MDMA:n liikakäytöllä? Onko muuntuneiden tajunnantilojen kanssa työskentelevällä terapeutilla oltava niistä omia kokemuksia? Mitä tutkimusnäyttö sanoo mikroannostelusta? Millaisen urapolun kautta voi päätyä psykedeeliterapeutiksi? Mitä ongelmia liittyy olemassaoleviin psykedeeliterapiakoulutusohjelmiin?
Psykiatrian ja psykoterapian professori Torsten Passie Hannoverin lääketieteellisestä yliopistosta on pitkän linjan psykedeelitutkija, jolla on jo 80-luvulta kokemusta psykedeelien laillisesta terapeuttisesta käytöstä Saksassa ja Sveitsissä. Alun perin oman, ärsyttäväksi kuvaamansa spontaanin mystisen kokemuksen kautta aihepiiristä kiinnostunut Passie on työssään kartoittanut niin MDMA:n historiaa kuin mikroannostelun vaikutuksia, ja hänellä on psykedeeleistä laaja, ensyklopediseksikin kutsuttu ymmärrys. Tässä syksyllä 2019 taltioidussa, vasta julkaisemassamme haastattelussa Passie käsittelee ylläolevia ja monia muita kysymyksiä. Videossa on suomenkielinen tekstitys.
• • • • •
Jos haluat tukea psykedeelitutkimusta edistävää ja aihepiiristä suomeksi viestivää työtä, voit liittyä Psykedeelitutkimusyhdistys ry:n jäseneksi.
Comments are Disabled